GUIDE Xenforo eklenti nasıl yüklenir

Konu Sahibi

XenConsept

Admin
Developer
Konular
344
XenForo eklentileri (add-on), forumunuza yeni özellikler eklemek veya mevcut işlevleri değiştirmek için kullanılır. Eklenti yüklemenin en yaygın ve modern yolu,
Yönetim Paneli üzerinden ZIP dosyasını doğrudan yüklemektir.

Aşağıda, XenForo 2 forumuna bir eklentinin nasıl yükleneceğine dair detaylı anlatım yer almaktadır.

1. ÖN HAZIRLIK VE GEREKLİLİKLER

• Eklenti Dosyası: Geliştiriciden aldığınız eklentinin ZIP dosyasını indirin.
  • Yönetici Erişimi: XenForo Yönetim Paneline (Admin CP) erişiminizin olduğundan emin olun.

2. YÖNETİM PANELİNDEN DOĞRUDAN YÜKLEME (Önerilen Yöntem)

Bu yöntem, eklentinin hem dosyalarını sunucuya yükler hem de kurulum işlemini otomatik olarak gerçekleştirir.

1. Yönetim Paneline Giriş: Admin CP'ye kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapın.
  2. Eklentiler Bölümüne Erişim: Sol menüden "Add-ons" (Eklentiler) menüsüne gidin.
  3. Yükleme İşlemini Başlatma: Sağ üst köşede bulunan "Install / upgrade add-on from archive" (Arşivden eklenti kur/yükselt) butonuna tıklayın.
  4. Dosya Seçimi: Bilgisayarınızdan indirdiğiniz eklentiye ait ZIP dosyasını seçin.
  5. Kurulum: "Install" butonuna tıklayarak işlemi başlatın. XenForo, dosyaları otomatik olarak sunucuya taşır ve veri tabanı işlemlerini gerçekleştirir.
  6. Kurulum tamamlandığında, eklenti listesinde yeni eklentiniz "Active" (Aktif) olarak görünecektir.

3. MANUEL YÜKLEME (FTP Yöntemi)

Doğrudan yükleme yöntemi sunucu kısıtlamaları nedeniyle çalışmazsa veya geliştirici eklentiyi ZIP yerine sadece dosyalar halinde sağlarsa bu yöntem kullanılır.

• A. Dosyaları FTP ile Yükleme:
    1. Eklenti ZIP dosyasını bilgisayarınızda bir klasöre açın.
    2. Açılan klasörün içindeki upload (veya src gibi) adlı klasörü bulun. Bu klasörün içinde genellikle eklentiye ait kodları içeren bir klasör (örneğin: XFA veya DL6) yer alır.
    3. FTP/SFTP programı ile sunucunuza bağlanın ve XenForo kurulumunuzun olduğu ana dizine gidin.
    4. Yereldeki upload klasörünün içindeki tüm dosya ve klasörleri, sunucunuzdaki XenForo ana dizinine kopyalayın ve var olan klasörlerle birleştirin (merge).
  • B. Yönetim Panelinde Kurulumu Tamamlama:
    1. Dosyalar yüklendikten sonra Admin CP'ye geri dönün.
    2. "Add-ons" (Eklentiler) bölümüne gidin.
    3. Yüklediğiniz eklenti, listenin altında "Installable" (Kurulabilir) veya "New" (Yeni) olarak görünecektir.
    4. Eklentinin sağındaki "Install" butonuna tıklayarak veri tabanı işlemlerini başlatın ve kurulumu tamamlayın.

4. DOĞRULAMA VE AYARLAR

• Eklenti, "Add-ons" listesinde "Active" (Aktif) durumda olmalıdır.
  • Kurulumdan sonra, sol menüde veya "Options" (Seçenekler) menüsünde eklentiye ait yeni ayarların veya menülerin görünüp görünmediğini kontrol edin.
  • Eklentinin işlevini test edin (örneğin bir düğme eklediyse, o düğmenin çalışıp çalışmadığını kontrol edin).

Geri
Üst Alt