Neler yeni

DESTEK xenforo içerikleri otomatik sosyal medyada paylaşma

Önemli Uyarı

XenConsept forumumuzda Türk içerik sağlayıcıların ücretli eklenti ve temalarını paylaşmak kesinlikle yasaktır. Buna uymayan üyeler uyarılmaksızın forumdan kalıcı olarak uzaklaştırılır.

Important Warning

Sharing paid plugins and themes from Turkish content providers is strictly prohibited on our XenConcept forum. Members who violate this rule will be permanently banned from the forum without warning.

Ekselans

User
Konular
1
Son görülme
Merhaba

Foruma girilen içerikleri otomatik sosyal medyada paylaşma eklentisi varmıdır ?

Bu şekilde bir eklentiye denk gelmedim. Instagramda otomatik konu paylaşma şeklinde bir webhook çalışması yaptım ama o da riskli, spam algılama gibi bazı özellikler nedeniyle engelleme yapıyor. Instagram'ın bu özelliğini bypass etme yapılabiliyor ama bu kez de hesap çalınması için backdoor açılıyor. Yani bunu instagram desteklemediği için güvenli değil.

Ama discord için bu sorun olmadığından (ya da telegram) bu alanlarda kolaylıkla ve eklentisiz çalışma yapılabilir

Bu şekilde bir eklentiye denk gelmedim. Instagramda otomatik konu paylaşma şeklinde bir webhook çalışması yaptım ama o da riskli, spam algılama gibi bazı özellikler nedeniyle engelleme yapıyor. Instagram'ın bu özelliğini bypass etme yapılabiliyor ama bu kez de hesap çalınması için backdoor açılıyor. Yani bunu instagram desteklemediği için güvenli değil.

Ama discord için bu sorun olmadığından (ya da telegram) bu alanlarda kolaylıkla ve eklentisiz çalışma yapılabilir
aslında facebook ve twitter için olsa iyi olabilirdi indexlerin hızlı alınması açısından.

Discord, telegram gibi platformlar buna izin veriyor ve destekliyor.
Hatta test amaçlı kullandığım "açılan konuları aynı anda discord'a atan" bir proje var.
Buna benzer yapı telegram için de yapılır. Eklenti olmasına gerek yok. Çünkü forumu güncellediğinizde şablon mimarisi değişeceği için eklentilerinizin bir çoğu çalışmayacak. Ve forumunuzda çalışmayan eklenti dosyalarının kalıntıları olacak.

Gelelim FaceBook, Instagram, Tweeter tarafına.
Bu uygulamalar kendi güvenlik prosedürleri nedeniyle erişim kısıtlaması (spam vb) getiriyorlar.
Sosyal medya hesaplarının güvenlik açığı olmaması için bu tür önlemleri almak zorundalar.
Bu yüzden bir eklenti ile ya da webhook ile bu yapılara otomatik göndermek için facebook (ya da instagram) açık vermeye zorlamanız gerekiyor.
Kolayca spam algılaması oluştuğundan sizin giriş yapmanızı kısıtlıyor ve beklemeye alıyor. Hele ki 2fa açarsanız daha sıkı bir duvar örmüş oluyorsunuz.
Yakın geçmişte sosyal medya hesaplarının çalınıp para karşılığı sahibine iadesinin teklif edildiğini çokça duymuşsunuzdur. Bu sistem hala devam etmekte.

Ve netice olarak;
Açılan konuları bu mecraya kopyalamak yerine küçük bir görsel hazırlayıp paylaşmak ve açıklama kısmına link koymak çok daha güvenli ve faydalı olacaktır.
Kimbilir belki de yakında kendileri buna izin vermek için bir güncelleme yayınlar.

Instagram Facebook yani meta projeleri artık eskisi gibi Api ile paylaşımları baya zorlaştırdı
Wordpress sitem için bende eklentileri deniyorum ama netice negatif
X plartformu LinkedIn de sıkıntı yok ama meta taraflı çoğu otomatik otomasyon eklentileri çalışmıyor maalesef

DESTEK Saat dilimi ayarları

Geri