ADDON MMO External Accounts 2.3.0

Konu Sahibi

XenConsept

Admin
Developer
Konular
344
MMO External Accounts, XenForo forum yazılımına harici hesaplarla giriş ve kayıt özelliği ekleyen bir eklentidir. Kullanıcılar, forum hesabı oluşturmak veya giriş yapmak için dış platformlardaki hesaplarını kullanabilir. Ayrıca mevcut XenForo hesaplarını bu servislerle bağlayabilirler.

Sürüm 2.3.0 Yenilikleri
Bu sürümde eklentinin kodları tamamen yenilenmiş ve modernleştirilmiştir. XenForo 2.3.0 ve üzeri sürümlerde çalışacak şekilde güncellenmiştir. OAuth bağlantı sistemi daha stabil hale getirilmiş, yönetim panelindeki ayar ekranları sadeleştirilmiş ve daha fazla harici servis desteği eklenmiştir.

Desteklenen Harici Hesaplar
Eklenti, Apple, Amazon, Bitbucket, Discord, Instagram, Reddit, Slack, Spotify, Twitch, Vimeo, LinkedIn, GitHub ve benzeri OAuth 2.0 destekli birçok servisle bağlantı kurulmasını destekler. Sürüm farklılıklarına bağlı olarak bazı ek servisler de kullanılabilir.

Temel Özellikler
Eklenti, kullanıcıların harici hesaplarla kayıt olmasına ve giriş yapmasına imkân tanır. Halihazırda kayıtlı kullanıcılar profil ayarlarından dış hesaplarını bağlayabilir veya ilişkilendirmeyi kaldırabilir. Her servis için yönetim paneline App ID, Client secret ve Callback URL gibi bilgiler girilir. Yönetici, hangi servislerin aktif olacağını ve hangi kullanıcı gruplarına görüneceğini belirleyebilir.

Dikkat Edilmesi Gerekenler
Özel XenForo temalarında giriş ve kayıt sayfalarındaki butonlar, yerleşim ve renkler uyumsuz görünebilir; CSS düzenlemesi gerekebilir. Bazı servislerin API yapılandırmaları teknik bilgi gerektirir; örneğin Apple, Twitch ve Instagram uygulamaları için doğru App oluşturma süreci önemlidir. Callback URL hatalı yazılırsa giriş çalışmaz ve doğrulama hataları oluşur. Eklenti, büyük refactoring geçirdiği için yüklemeden önce sitenin ve temanın yedeğinin alınması önerilir.

Kurulum Mantığı
Eklenti yüklenir, ardından yönetim panelinden kullanılacak harici servisler etkinleştirilir. İlgili servislerde uygulama oluşturularak Client ID, Client secret ve Callback URL bilgilerinin alınması gerekir. Bu bilgiler XenForo yönetim paneline girilir. Kullanıcı grupları için yetkilendirme ayarları yapılır. Son olarak temaya uyum sağlamak için gerekli CSS düzenlemeleri uygulanır.

Aşağıdaki linkten MMO External Accounts 2.3 eklentisini indirebilirsiniz.

Geri
Üst Alt