EKLENTİ Signup Abuse Blocking 1.17.1

Dikkat
Forumumuzda Türk yazılım geliştiricilerinin ürettikleri içerikleri paylaşmak yasaktır.
Bu tür eklenti, tema, şablon düzenlemeleri ile ilgili değişiklikler için paylaşım yapmadan önce forum yönetiminden izin almalısınız.
Konu Sahibi

XenConsept

Admin
Developer
Konular
403
Xenforo kayıt olma suistimalini tesbit etme ve engelleme eklentisi

Forumların sağlıklı şekilde büyümesi ve içerik kalitesinin korunması, spam faaliyetlerinin ve çoklu hesap kullanımının etkin biçimde denetlenmesini gerektirir. XenForo 2 üzerine geliştirilen kayıt istismarı tespit sistemi, bu ihtiyacı karşılamak amacıyla kapsamlı bir güvenlik katmanı sunar. Basit IP tabanlı kontrollerden gelişmiş bağlantı parmak izi analizine kadar uzanan bu yapı, spam önleme süreçlerini otomatikleştirirken yöneticilere de detaylı yönetim seçenekleri sağlar.

Gelişmiş Çoklu Hesap (Multi-Account) Tespiti

Sistem, temel çoklu hesap kontrollerinin ötesine geçerek, puan tabanlı bir değerlendirme altyapısı kullanır. Bu sayede kullanıcıların bağlantı özelliklerini, davranışsal verilerini ve erişim ortamlarını analiz ederek çok daha isabetli tespitler gerçekleştirir. Modül, ek olarak IP adresi, bağlantı parmak izi ve oturum davranışları üzerinden risk analizleri üretir.

XF1 Eklentilerinden Sorunsuz Geçiş

Aşağıdaki XenForo 1 eklentilerinden yapılandırma aktarımı desteklenir:
  • TPU Spam Tespiti
  • Alter Ego Dedektörü
Bu sayede eski sistemlerde kullanılan doğrulama kuralları ve yapılandırma verileri yeni platforma kolaylıkla taşınabilir.

Raporlama ve Otomatik Başlık Oluşturma

Çoklu hesap tespiti gerçekleştiğinde, sonuçlar istenen raporlama kanalına otomatik olarak iletilir. Sistem hem klasik rapor ekranını hem de forum içinde özel bir konu başlığına gönderimi destekler.
  • Tüm tespitler tek bir rapor dizisine yönlendirilebilir.
  • Sonuçların forum başlığına aktarılması için “Birden fazla hesabı konu başlığına gönder” seçeneğinin aktif hale getirilmesi yeterlidir.

Bu özellik, denetleme ekiplerinin merkezi bir izleme alanı oluşturmasını kolaylaştırır.

Bağlantı Parmak İzi (Connection Fingerprint) Analizi

Eklenti, hesaplarla ilgili daha fazla teknik veriyi toplayarak gelişmiş bir bağlantı profili oluşturur. Cihaz özellikleri, tarayıcı parametreleri, IP bağlantı biçimi, ağ türü gibi veriler kayıt altına alınarak şüpheli davranışların tespitinde kullanılır.

Not: Varsayılan yapılandırma korumacı yapıdadır ve özellikle VPN/proxy trafiğini sınırlamayı hedefler. Ancak gelişmiş kullanıcılar için oldukça geniş bir ayar yelpazesi sunulmaktadır.

Bağlantı İçeriği İçin Spam Kontrolü

Özellikle http:// veya https:// içeren kalıplar çok sayıda yanlış pozitif ürettiği için, sistem bağlantı tabanlı spam denetimini daha hassas bir yöntemle ele alır. Bu modül sayesinde yöneticiler aşağıdaki kuralları tanımlayabilir:

• Belirli alan adlarına sahip URL’lere açık izin verme
  • Belirli alan adları için zorunlu denetim uygulama
  • Belirli alan adlarını doğrudan engelleme
  • Sınıflandırılmamış URL’ler için varsayılan davranışı (izin ver / ortala / reddet) belirleme

Bu yaklaşım, link tabanlı spam aktivitelerinin daha kontrollü ve hata payı düşük şekilde yönetilmesini sağlar.

Çoklu Hesap Yönetim İzinleri

Yönetim ve moderasyon ekibi için detaylı yetkilendirme seçenekleri mevcuttur:

• Çoklu hesap kontrolünün belirli kullanıcılar için devre dışı bırakılması
  • Kullanıcı bazlı uyarı bildirimlerini açma/kapama
  • Log (günlük kayıtları) üzerinden uyarıları yönetme
  • Çoklu hesaba ait raporların görüntülenmesi
  • Raporların ilgili forum konusuna yönlendirilmesi (ilgili eklenti ile birlikte)

Bu yetkilendirme modeli, hem moderatörler hem de yöneticiler için esnek ve kontrollü bir denetim ortamı sunar.

Signup Abuse Blocking 1.17.1 eklentisini aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

Geri
Üst Alt